Wie ben ik

Mijn naam is Fréderic Goethals, Fré voor vrienden en klanten. Ik woon samen met mijn vrouw Anneke en mijn vier zonen, Thijs, Wout, Dries en Sam in OLV Olen.

Ik werk al in de bouw sinds ik van het school ben gekomen. Eerst als loodgieter voor enkel firma’s. Dan ook nog een periode als gyprocplaatser. Dan terug als loodgieter bij een firma in Herentals. Waar ik door mijn inzet en accuraat werk zeer snel tot werfleider gepromoveerd werd. Ik was op dat moment nog maar 24j en mocht al een ploeg leiden van 3 tot 6 man.

Na enkele jaren is deze firma er mee gestopt en ben ik terecht gekomen op het OCMW van Herentals. Hier heb ik gewerkt als algemene klusjesman voor de het LOI. Dat ging van bezetten, schilderen en kleine herstellingswerken tot het in orde zetten van fietsen enz. Dit was een hele mooie en rustige job. Maar net iets te rustig voor mij.

Ondertussen kluste ik nog bij met een vriend die schrijnwerker was. Wij plaatsen parket en kastenwanden. Ook elke avond nog wat extra werken in een kleine landrover garage op de lichtaartseweg in Herentals.

Ik ben toen terug als loodgieter gaan werken bij een firma die meer de industriële bouw deed. Weerom werkte ik hier als ploegleider en heb verschillende werven tot een goed eind gebracht. Met zeer tevreden klanten. Maar toch had ik het gevoel dat ik meer kon. Ik ben toen in 2007 als zelfstandige loodgieter begonnen.

Maar om het een beetje kort te houden, als zelfstandige loodgieter kreeg ik zoveel werk binnen. En ook heel grote werken, dat het snel te veel werd. Met hoge druk en veel stress tot gevolg. Ik zag mijn kinderen niet opgroeien en werd ongelukkig. Daar heb ik verandering in kunnen brengen door terug klein te worden met mijn bedrijfje. Geen grote werken meer.

Nu kom ik voor de kleinste jobs. Werkjes waar je mensen mee verder kunt helpen. Of nog beter, de werken waar andere niet meer voor komen omdat ze “te klein zijn”. Door de jaren heen heb ik veel ervaring kunnen opbouwen in verschillende zaken van de bouw. Daardoor kan ik u verzekeren dat je een echte vakman over de vloer krijgt als ik langskom. En ik ben er ook niet verlegen voor om u te zeggen dat ik bepaalde jobs niet kan uitvoeren. Ik doe liever een job niet dan slecht of onvolledig werk achter te laten.